Začiatok spolupráce s Marošom Gajanom a prvé úspechy

|
17. júla 2011
|

Po turnaji na Táľoch som začal spoluprácu s profesionálnym trénerom Marošom Gajanom. Posledné obdobie som mal pocit, že potrebujem vylepšiť techniku hry, aby som dosahoval viac vyrovnané výsledky. Predtým ako som sa obrátil na Maroša Gajana  som vyskúšal viacero vyhlásených trénerov v zahraničí, ale žiaden z nich na mňa vedomostne nezapôsobil ako Maroš. Ukázal mi viacero vecí ohľadne švihu, ktoré sa netýkali iba technickej prípravy, a s ktorými som sa stretol len v príspevkoch na Golf Channel v USA od najvyhlásenejších amerických trénerov. Taktiež tieto postupy vedel individuálne aplikovať a vysvetliť. Moje niekoľkomesačné hľadanie trénera v zahraničí sa skončilo tým, že pre mňa ten správny bol hneď na Slovensku v Bratislave. Verím, že spolu budeme dlho spolupracovať a podarí sa nám to dotiahnuť veľmi ďaleko. Už len za jeden týždeň tréningu pod jeho dohľadom mám oveľa väčšiu sebadôveru na ihrisku a kontrolu nad svojou hrou.

Hneď ďalší týždeň po turnaji na Táľoch som hral pre mňa už druhý turnaj Czech PGA Tour, tentokrát na ihrisku, ktoré som ešte nikdy nehral, Golf Resort Paradise v Benátkach nad Jizerou. Golf Resort Paradise je najdlhšie ihrisko v Českej Republike. Z viac ako 6700 metrov zo zadných odpalísk bolo výzvou aj pre tých najlepších. Prvý deň turnaja nás ihrisko privítalo výborným počasím, bolo teplo a minimálny vietor. Ja som hral v poli veľmi dobre, ale na grínoch som nepremenil veľa puttov na birdie so stredne krátkych vzdialeností. Celkovo som zahral 73(+1), čo mi priebežne zabezpečilo delené 13. miesto so stratou 4 rán na lídra turnaja. V noci pred druhým hracím kolom sa ponad ihriskom prehnali výdatné búrky, ktoré ho na niektorých miestach úplne premočili. Už aj tak dlhé ihrisko sa stalo ešte dlhším,  vietor bol výrazne silnejší a fúkal z opačnej strany. V náročných podmienkach som hral veľmi dobre a ukončil som deň s celkovým skóre 73(+1). Oproti ostatným hráčom som si výrazne polepšil a posunul som sa na delené 6. miesto. Na konci turnaja ma mrzelo niekoľko rán , ktoré som v poslednom kole na ihrisku nechal z dôvodu neznalosti ihriska. Vietor posledný deň fúkal z opačnej strany a tak bolo potrebné voliť úplne inú stratégiu ako prvý deň. Pre mňa to bolo viac tipovanie ako course management, keďže som nemal potrebné skúsenosti v daných podmienkach na tomto ihrisku. Táto neznalosť ma stála posledný deň niekoľko rán, bez ktorých by som bol na čele výsledkovej listiny.

Ďalším z mojich turnajov, ktoré som v poslednej dobe odohral bol GOLF REPORT PRO-AM. Bol to bezkonkurenčne najlepšie zorganizovaný PRO-AM, na ktorom som doteraz hral. Organizátor mal zabezpečené všetko potrebné pre hráčov a postaral sa o výborný zážitok nielen amatérov, ale aj profesionálov. Všetkým do budúcnosti by som tento turnaj mohol len odporúčať. Turnajové kolo som odohral na 67, čo bolo päť rán pod par a nový rekord ihriska. Moje kolo bolo taktiež bogey-free s piatimi birdie. Odmenou mi bolo prvé miesto pred Viktorom Skalle z Česka, ktorý zahral 69.

Kontaktný formulár



O mne

Jeden z najúspešnejších slovenských golfistov. 6-násobný majster Slovenska v golfe. Víťaz slovenského profesionálneho rebríčka v rokoch 2011-2015. Profesionál roka 2015. Prvý slovenský profesionál, ktorý vyhral profesionálny turnaj mimo územia Slovenska. Spoluzakladateľ a hlavný profesionál Best Swing Golf Academy.

Kontakty

PETER ŠVAJLEN
Golfový profesionál

peter@petersvajlen.com
+421 905 335 501