Garland Open & Jammie Hilton’s Hilcrest Classic

|
18. júna 2011
|

Môj posledný blog som publikoval už dosť dávno. Posledných pár mesiacov som mal totiž veľa školských a iných povinností, ktoré mi zabrali väčšinu času, takže som nemal čas na veci, ktoré pravidelne robím. Za toto obdobie som hral štyri turnaje Adams Golf Pro Tour Series a úspešne ukončil svoje MBA štúdium na Cameron University.

Hneď po príchode zo SW Louisiana Open som musel doháňať zameškané školské povinnosti. Moji profesori rozumeli mojej situácii a snažili sa mi vyjsť v ústrety, ale aj tak som mal málo času na dobehnutie zameškaného. Úspešné ukončenie školy bolo mojou prioritou, keďže som bol k tomu už tak blízko. Výsledok toho bol, že všetko ostatné bolo odstavené na vedľajšiu koľaj. Moje každodenná rutina sa úplne zmenila. Čas na tréning bol výrazne obmedzený, nemal som čas na cvičenie  a na hobby nezostal vôbec žiaden čas. A keď som sa aj dostal na driving, tak moja myseľ nebola 100% na  mieste, kde mala byť.

Prvé dva turnaje boli Garland Classic a Jammie Hilton’s Hilcrest Classic. Aj napriek minimálnemu tréningu som sa rozhodol na tieto turnaje ísť. Na Garland Classic som bojoval až do konca, ale nestačilo to na cut. Napriek nedostatkom v mojej hre, ihrisko sa mi vôbec nepáčilo a ďalší rok sa na tento turnaj nevrátim, ak sa bude hrať na tom istom ihrisku. Na turnaji Jammie Hilton’s Hilcrest Classic som už hral oveľa lepšie. Poveternostné podmienky boli veľmi náročné a ja som mal horší žreb čo sa týka štartovacích časov. Prvý deň som hral ráno, keď bol vietor najsilnejší a druhý deň som hral poobede, keď vietor znova zosilnel. Cutom som prešiel aj keď väčšina hráčov čo prešli mali opačne štartovacie časy.

Hneď po návrate z turnaja som mal posledné skúšky, za ktorými šiesteho mája nasledovala promócia. Štúdium na Cameron University som ukončil ako najlepší študent Masters of Business Administration. Moji  rodičia si nenechali moju promóciu uniknúť a prišli sa pozrieť, kde som posledné roky pôsobil. Nasledovala spoločná dovolenka v USA, ktorá bola výborným zakončením štúdia, ale znemožnila mi  každý deň stráviť hodiny potrebné na tréningu.

Kontaktný formulár



O mne

Jeden z najúspešnejších slovenských golfistov. 6-násobný majster Slovenska v golfe. Víťaz slovenského profesionálneho rebríčka v rokoch 2011-2015. Profesionál roka 2015. Prvý slovenský profesionál, ktorý vyhral profesionálny turnaj mimo územia Slovenska. Spoluzakladateľ a hlavný profesionál Best Swing Golf Academy.

Kontakty

PETER ŠVAJLEN
Golfový profesionál

peter@petersvajlen.com
+421 905 335 501