Coca-Cola WalMart Open & SW Louisiana Open

|
28. marca 2011
|

Nedávno som sa vrátil z prvých dvoch turnajov hlavnej sezóny Adams Golf Tour. Bol som veľmi príjemne prekvapený úrovňou ihrísk, organizáciou turnajov a výbornou atmosférou počas turnajov.

Prvý turnaj sa hral v Alexandrii, štát Louisiana, na ihrisku OakWing Golf Club. OakWing má 6300 metrov a je kratšie v porovnaní s ihriskami, na ktorých som hral na predošlých turnajoch. Kratšie jamky ale boli kompenzované členitými grínmi, ktoré neboli jednoduché na čítanie. Turnaj som začal s kolom na úrovni paru. Trafil som 16 grínov a mal som iba dve bogey, ktoré boli dôsledkom troj-patov. Moja dlhá hra bola na vysokej úrovni a mal som veľa príležitostí na birdie, ktoré sa mi ale nepodarilo premeniť. Tieto nepremenené paty neboli zapríčinené zlými údermi na grínoch, ale nesprávnym čítaním bermuda grínov typických pre juhovýchodnú časť USA.

Po prvom kole bol predbežný cut na úrovni paru, kde som sa nachádzal aj ja. Bol som presvedčený, že v druhom kolo bude moje skóre výrazne lepšie ako predchádzajúci deň, kedže moja dlhá hra bola zatiaľ takmer bezchybná. Druhý deň som začal s birdie na 10. jamke, mojej prvej jamke dňa, a pevne som veril v nízke skóre. Tak ako prvý deň až do siedmej jamky, mojej 16. jamky, som trafil všetky gríny okrem dvoch. Bol som jednu pod pár a cítil som plnú kontrolu nad svojou hrou. Na 7. jamke som ale nezahral najlepší odpal, ktorý mi nechal ranu do grínu z pravého rafu. Potom som ale zahral dve najhoršie rany turnaja, ktoré skončili vo vode a pokazili moje šance na posledné dve kolá turnaja. Bol som veľmi sklamaný, že sa mi nepodarilo prebojovať do posledných kôl turnaja, keďže som mal pocit, že moja dlhá hra bola na veľmi vysokej úrovni. Bolo mi jasné, že nepresvedčivé výkony s patrom boli hlavným dôvodom neúspešného cutu. Keďže som posledné dva dni turnaja nehral, mal som dosť času pred presunom na ďalšie ihrisko, ktorý som strávil na putting gríne. Hlavný dôraz som kládol na čítanie grínov a putovanie z rôznych uhlov rastu trávy a sklonov.

Druhý turnaj sezóny sa konal na ihrisku Louisiana National Golf Club na predmestí Lake Charles, štát Louisiana. Toto ihrisko bolo ale úplne iné v porovnaní s ihriskom OakWing. Majiteľ ihriska sa snažil na turnaj ihrisko čo najviac sťažiť a nechal ho pred turnajom preschnúť. Ferveje sa tým pádom zúžili a na grínoch sa len veľmi ťažko dala udržať lopta. Na jamkách po vetre sa lopta nedala zastaviť ani s wedge. Ihrisko vyžadovalo veľa predstavivosti a kreativity pri vytváraní náročných rán. Turnaj som začal na rozdiel od prvého turnaja nepresvedčivo na 77 rán za veľmi veterného počasia. Dlhá hra bola celkom dobrá, ale krátka hra a patovanie mi vôbec nepomohli. Mal som viacero troj-patov, nepremenených krátkych patov a nepremenil som žiadne paty na birdie. Keď som sa druhý deň vrátil na ihrisko, tak som si nahovoril, že budem už patovať tak ako sa patrí. Kolo som zahral na 69 rán v ešte ťažších podmienkach ako prvý deň, čo ma vynieslo desiatky miest na leaderboarde. Cut som spravil s rezervou jednej rany a bol som odhodlaný svoj výkon zopakovať aj ďalšie dni. Tretí deň som hral znova výborne, 70 rán dve pod par. Podarilo sa mi zahrať niekoľko dobrých patov, ale hlavne som využil príležitosti na jamkách s parom 5. Tretie kolo som ich hral na štyri pod par, čo mi pomohlo sa posunúť ešte trochu vyššie. Posledné kolo mi vypovedal službu na viacerých jamkách patter. Mal som päť birdie, ale aj sedem bogey. Posledné kolo za 74 skorigovalo moju pozíciu na delené 28. miesto s celkovým skóre dve nad par.

Ďalšie turnaje budem hrať koncom apríla na ihrisku Firewheel v meste Garland, štát Texas a odtiaľ sa presuniem na nasledujúci turnaj Jamie Hilton’s Hillcrest Classic v meste Waco, taktiež štát Texas.

Kontaktný formulár



O mne

Jeden z najúspešnejších slovenských golfistov. 6-násobný majster Slovenska v golfe. Víťaz slovenského profesionálneho rebríčka v rokoch 2011-2015. Profesionál roka 2015. Prvý slovenský profesionál, ktorý vyhral profesionálny turnaj mimo územia Slovenska. Spoluzakladateľ a hlavný profesionál Best Swing Golf Academy.

Kontakty

PETER ŠVAJLEN
Golfový profesionál

peter@petersvajlen.com
+421 905 335 501