Sila gripu

|
27. októbra 2010
|

Počas švihu by mali obidve ruky fungovať ako celok. Existujú tri rôzne úchopy palice, ktoré sa bežne používajú (overlap, interlock a držanie desiatimi prstami). Záleží len na osobnej preferencii, ktorý z týchto úchopov si hráč vyberie. Jedno musí byť ale dodržané nezáväzne na tom, ktorý grip si hráč uprednostní. Na mierke od 1 do 10, kde 1 je najslabšie a 10 je najsilnejšie, je odporúčané držať palicu medzi 4 a 5. Takéto držanie umožní hráčovi švihať rýchlo, ale aj kontrolovane. Pri založení je dôležité mať uvoľnené ruky a predlaktia.
Sam Snead sa takto raz vyjadril o sile gripu: „Držte palicu ako kedy ste v rukách držali maličké vtáča.“ To znamená dosť silno aby neuletelo, ale nie veľmi silno, aby ste ho nerozmliaždili. Správne uchopenie palice skombinované so správnou silou úchopu Vám umožní zahrať dlhšie a rovnejšie rany.

Kontaktný formulár



O mne

Jeden z najúspešnejších slovenských golfistov. 6-násobný majster Slovenska v golfe. Víťaz slovenského profesionálneho rebríčka v rokoch 2011-2015. Profesionál roka 2015. Prvý slovenský profesionál, ktorý vyhral profesionálny turnaj mimo územia Slovenska. Spoluzakladateľ a hlavný profesionál Best Swing Golf Academy.

Kontakty

PETER ŠVAJLEN
Golfový profesionál

peter@petersvajlen.com
+421 905 335 501