Naši v Amerike- Zo zápisníka Petra Švajlena

|
01. marca 2011
|

Publikované v Golf REVUE

Rok 2011 bude mojou prvom sezónou, v ktorej sa budem zúčastňovať na turnajoch ako profesionálny hráč. Jednou z hlavných priorít je pre mňa získať čo najskôr turnajovú a kalendárovú rutinu, ktorá mi umožní hrať čo najlepšie. S profesionálnym golfom sa spája veľa cestovania a času stráveného mimo domova, takže si chcem nájsť spôsob, ako sa tejto skutočnosti čo najlepšie prispôsobiť. Prvé skúsenosti som získal už koncom minulého roka, no musím to ešte otestovať a prípadne niečo vylepšiť. V profesionálnom golfe nemám vybudované meno, ako som mal medzi amatérmi alebo univerzitnými hráčmi golfu, takže mám na čom pracovať. Tento rok budem pravidelným účastníkom turnajov Adams Golf Tour, kde chcem získať profesionálne skúsenosti. Golf na profesionálnej úrovni sa hrá inak a iným spôsobom než amatérsky.

Turnaje Adams Golf Tour sú porovnateľné s turnajmi Alps Tour v Európe. Na turnajoch sa zúčastňuje vyše sto hráčov, minuloročný priemer bol viac ako stodvadsať. Dotácia na ceny sa v priemere pohybuje tesne nad stotisíc amerických dolárov, takže je tu možnosť zarobiť si vyššiu sumu peňazí. Väčšina turnajov sa hrá v Texase, ale niektoré sa konajú aj v okolitých štátoch. Rád by som hral čo najviac turnajov z kalendára Adams Golf Tour, prednosť by som však dal turnajom podobnej alebo lepšej úrovne v Európe, ak by sa mi naskytla príležitosť. Počas letných mesiacov by som rád strávil nejaký čas na Slovensku a v Európe a, pravdaže, zúčastnil sa na nejakých turnajoch.

Hlavná sezóna túry sa začína až v polovici marca, dovtedy by som chcel stihnúť aspoň dva z troch turnajov zimnej túry, ktoré sa hrajú v prvej polovici februára a sú určené na prípravu a udržanie formy počas zimy, keďže dotácia na ceny je len zlomkom toho, o čo sa hrá počas hlavnej sezóny.

Kontaktný formulár



O mne

Jeden z najúspešnejších slovenských golfistov. 6-násobný majster Slovenska v golfe. Víťaz slovenského profesionálneho rebríčka v rokoch 2011-2015. Profesionál roka 2015. Prvý slovenský profesionál, ktorý vyhral profesionálny turnaj mimo územia Slovenska. Spoluzakladateľ a hlavný profesionál Best Swing Golf Academy.

Kontakty

PETER ŠVAJLEN
Golfový profesionál

peter@petersvajlen.com
+421 905 335 501