Alpská Túra

|
28. augusta 2011
|

Od môjho posledného blogu uplynul už nejaký čas. Posledných niekoľko týždňov som hral na troch turnajoch: Czech Open, Slovak Pro Golf Tour a turnaj Alpskej Túry. Na nešťastie na Czech Open sa mi nepodarilo prejsť cutom, keďže som nemal najlepšiu formu. Na ihrisku som spravil veľa chýb a nepodarilo sa mi zahrať dostatočný počet birdie. Po turnaji som bol zo svojho výkonu trochu sklamaný, keďže som sa ho zúčastnil už druhý krát a tento rok som vedel, čo mám očakávať.

Už niekoľko dní po Czech Open som hral turnaj Slovak Pro Golf Tour, ktorý sa konal na ihrisku GC Schonfeld v Rakúsku. Na turnaj prišlo viacero lepších hráčov, ktorý sa ho zúčastnili cestou na turnaj Alpskej Túry v Rakúsku. Týchto hráčov ešte doplnila víťazka Ladies European Tour, Zuzana Kamasová. GC Schonfeld tradične privítal hráčov silným vetrom a tvrdými grínmi. Ja som sa s týmito podmienkami vedel popasovať najlepšie zo všetkých zúčastnených a zahral som dve pod pár, čo mi zaručilo víťazstvo pred druhým Stanislavom Matúšom.

Hneď po turnaji Slovak Pro Golf Tour som cestoval na turnaj Alpskej Túry, ktorý sa hral na ihrisku Golf and Coutry Club Reiting. Alpská Túra je satelitnou túrou European Tour a zúčastňujú sa na nej budúce hviezdy European Tour. Turnaj sa hral na tri kolá, po prvých dvoch bol cut a do posledného kola postupovalo iba 40 najlepších hráčov. Prvé kolo som zahral dve pod par 69 a bol som na delenom 18. mieste. Druhé kolo som začal v podobnom štýle a už po 7. jamke som mal celkové skóre štyri pod par. Na druhej deviatke som sa ale dostal do viacerých problémov a nakoniec som zahral 74. S celkovým skóre jeden nad par som bol presne na úrovni cutu. Posledný deň som bol odhodlaný dobehnúť to, čo som druhé kolo zameškal, ale nepodarilo sa mi zahrať lepšie ako 69. Celkové skóre turnaja jeden pod par mi zabezpečilo delené 32. miesto. V kalendári už nemám žiadne turnaje až do prvého kola kvalifikácie European Tour, ktorá sa bude hrať 13.-16. septembra v GC Ebreichsdorf.

Kontaktný formulár



O mne

Jeden z najúspešnejších slovenských golfistov. 6-násobný majster Slovenska v golfe. Víťaz slovenského profesionálneho rebríčka v rokoch 2011-2015. Profesionál roka 2015. Prvý slovenský profesionál, ktorý vyhral profesionálny turnaj mimo územia Slovenska. Spoluzakladateľ a hlavný profesionál Best Swing Golf Academy.

Kontakty

PETER ŠVAJLEN
Golfový profesionál

peter@petersvajlen.com
+421 905 335 501