North Texas PGA Players Tour na ihrisku TPC Craig Ranch

|
02. marca 2011
|

Hneď po návrate z posledných dvoch turnajov, ktoré som hral v Houstone, som strávil väčšinu svojho času s mojimi bývalými spoluhráčmi z Cameron University. Trénoval som s univerzitným tímom pod vedením Jerryho Hrnciara. Väčší dôraz som ale tentokrát dával na hru na ihrisku ako driving, keďže môj švih nepotreboval závažné vylepšovanie. Jednoducho som si len musel spomenúť ako na ihrisku skórovať.

Univerzitný tím začal svoje kvalifikačné kolá v období, keď som sa vrátil z Houstonu a tak som sa na každé kolo pridal. Bol to pre mňa najlepší spôsob ako zažiť turnajovú atmosféru bez toho, aby som hral turnaj. Všetci hráči sa snažia hrať čo najlepšie, aby mohli hrať na prvom turnaji jarnej sezóny, takže nikto z hráčov to neberie na ľahkú váhu a pristupujú ku kvalifikačným kolám tak ako k turnajovým. Ja som len privítal takúto príležitosť a využil som to vo svoj prospech. Moje skóre počas týchto dvoch týždňov boli vynikajúce a taktiež vyrovnané. Po dvoch týždňoch kvalifikačných kôl som mal pocit, že moja hra je porovnateľná s najlepšími.

Len úplne náhodou som sa v tom období od ostatných profesionálnych hráčov dozvedel, že na ihrisku TPC Craig Ranch v okolí Dallasu sa hrá menší profesionálny turnaj pod hlavičkou North Texas PGA. Neváhal som a hneď ďalší deň som sa prihlásil, čo bol aj deň uzávierky prihlášok.

TPC Craig Ranch nás v deň tréningového kola privítalo teplým počasím a silných južným vetrom. Počas prvého kola bol ale vietor zo severu asi 40 km/h a teplota v čase môjho prvého odpalu sa pohybovala okolo 6 stupňov. Poveternostné podmienky a vietor zmenili ihrisko na nepoznanie. Prvý deň som hral veľmi disciplinovane a zahral som jednu pod par, 71. Od priebežného lídra som bol vzdialený iba tri rany.

Druhý deň sa počasie vylepšilo, bolo oveľa teplejšie a iba slabý vietor. Svoje druhé kolo som nezačal najlepšie. Triple-bogey na prvej jamke nasledovali dva pary a dve birdie, ale potom sa na mňa znova nalepilo nešťastie a zahral som tri bogey. Druhú deviatku som ale hral výborne. Trafil som všetky ferveje a gríny, išiel som po každej vlajke a odmenou mi boli tri birdie. Druhú devinu som obišiel za 33, čo vylepšilo skóre druhého dňa na 73 (+1). Turnaj som celkovo skončil na úrovni paru, čo stačilo na delené siedme miesto. Úroveň paru sa možno nezdá až tak oslnivé skóre, ale ja som bol veľmi spokojný a to z viacerých dôvodov. TPC Craig Ranch je dlhé vyše 6,700 metrov a má course rating 77,3. Len veľmi ťažko sa dá porovnať s ihriskami, na ktorých som hral v Európe. Ihrisko bolo férové, ale zároveň veľmi technicky náročné.
S celkovým výsledkom a umiestnením som spokojný a verím, že mi dodá ďalšiu sebadôveru na nadchádzajúce turnaje. Najbližšie plánujem hrať  na prvom turnaji Adams Golf Tour v Alexandrii, štát Louisiana.

Kontaktný formulár



O mne

Jeden z najúspešnejších slovenských golfistov. 6-násobný majster Slovenska v golfe. Víťaz slovenského profesionálneho rebríčka v rokoch 2011-2015. Profesionál roka 2015. Prvý slovenský profesionál, ktorý vyhral profesionálny turnaj mimo územia Slovenska. Spoluzakladateľ a hlavný profesionál Best Swing Golf Academy.

Kontakty

PETER ŠVAJLEN
Golfový profesionál

peter@petersvajlen.com
+421 905 335 501