Prvé turnaje na Slovensku

|
03. júla 2011
|

Včera som sa vrátil z mojich prvých turnajových skúseností na Slovensku. Hral som Slovak Pro Golf Tour v Skalici a Českú PGA Tour na Táľoch. Slovak Pro Golf Tour nie je hráčska túra ako to vyznieva, ale hrá sa vo forme pro-am. Už  v minulosti som hral jeden pro-am na Adams Golf Tour, ale tentokrát to pre mňa bola úplne iná skúsenosť. Na začiatku mi bola jasné, že budem hrať s horšími amatérmi, ale do flightu som dostal pridelených úplných začiatočníkov. Dvaja mali hcp 54 a jeden 36. Kolo sme hrali viac ako šesť hodín a moja trpezlivosť bola výrazne testovaná. Organizátor podľa môjho názoru nezvládol rozloženie amatérov do skupín, keďže niektorí profesionáli hrali s troma dobrými amatérmi a niektorí mali troch začiatočníkov. Môj výsledok sa ku koncu kola zhoršil, ale celkových 74 mi zabezpečilo delené štvrté miesto.

Hneď po Slovak Pro Golf Tour nasledoval turnaj Českej PGA Tour na Táľoch. Hral som tam už niekoľko amatérskych turnajov, takže sa dá povedať, že ihrisko som poznal asi lepšie ako väčšina hráčov v štartovom poli. Všetky tri kolá sa hrali za nie veľmi ideálneho počasia, preto aj celkové výsledky boli vyššie. Dážď a nízke teploty sprevádzali každé kolo. Prvé dva dni som hral 71 a 73, kde mojou oporou bola hlavne dlhá hra. Výsledky by mohli byť ešte nižšie,ak by sa mi podarilo premeniť viac patov na grínoch. Do posledného kola som išiel z deleného prvého miesta s ďalšími dvoma hráčmi. Moje prihrávky na gríny neboli posledný deň také dobré ako predošlé dni, čo zapríčinilo viac bogey ako birdie. Posledné kolo som dohral s celkovým skóre 75 a umiestnil som sa na štvrtom mieste. Ďalší týždeň budem hrať ďalší turnaj Českej PGA Tour, kde budem čerpať zo skúseností z turnaja na Táľoch. Verím, že čoskoro sa mi podarí vyhrať.

Kontaktný formulár



O mne

Jeden z najúspešnejších slovenských golfistov. 6-násobný majster Slovenska v golfe. Víťaz slovenského profesionálneho rebríčka v rokoch 2011-2015. Profesionál roka 2015. Prvý slovenský profesionál, ktorý vyhral profesionálny turnaj mimo územia Slovenska. Spoluzakladateľ a hlavný profesionál Best Swing Golf Academy.

Kontakty

PETER ŠVAJLEN
Golfový profesionál

peter@petersvajlen.com
+421 905 335 501