Bay Oaks Charity Golf Open & Beaumont Open

|
18. júna 2011
|

Bay Oaks Charity Golf Open & Beaumont Open boli posledné dva turnaje v mojom kalendári pred odchodom na Slovensko. Školu som mal ukončenú a školské myšlienky mi už nebránili koncentrácii. Cítil som sa oveľa lepšie, keď som trénoval a hral, ale to žiaľ neprevážilo stratený čas na tréningu. Obidva turnaje sa hrali v okolí Houstonu v extrémnych teplách a vysokej vlhkosti. Tieto podmienky mi pripomínali podmienky v Thajsku na Univerziáde. Okrem tepla bolo počasie ideálne, veľa slnka a málo vetra.

Obidva turnaje som začal birdie na prvých jamkách, ale spravil som aj chyby, ktoré ma stáli viacero rán. Druhý turnaj mal dramatickejší priebeh. Prvé kolo som zahral 76, šesť rán od predpokladaného cutu. Druhý deň som nemal čo stratiť a tak som hral veľmi agresívne. V priebehu siedmich jamiek som mal na svojej skóre karte päť birdie a dva pary. Prvú devinu som dokončil na päť pod par, iba jednu ranu od predpokladaného cutu. Druhú devinu som stratégiu nemenil, ale nepodarilo sa mi premeniť žiadne putty a mal som aj jeden troj-putt. Deň som skončil so skóre 67 a dve rany od úrovne cutu. Napriek tomu že sa mi nepodarilo prejsť cutom, druhé kolo tohto turnaja, hlavne prvých deväť jamiek, bolo pre mňa pripomenutím toho ako som schopný hrať.

Kontaktný formulár



O mne

Jeden z najúspešnejších slovenských golfistov. 6-násobný majster Slovenska v golfe. Víťaz slovenského profesionálneho rebríčka v rokoch 2011-2015. Profesionál roka 2015. Prvý slovenský profesionál, ktorý vyhral profesionálny turnaj mimo územia Slovenska. Spoluzakladateľ a hlavný profesionál Best Swing Golf Academy.

Kontakty

PETER ŠVAJLEN
Golfový profesionál

peter@petersvajlen.com
+421 905 335 501